Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2019 » Березень » 24 » Перший собака-клон у Китаї вже почав підготовку до служби в поліції
22:08
Перший собака-клон у Китаї вже почав підготовку до служби в поліції



У Китаї перший собака-клон вже почав підготовку до служби в поліції

Вчені клонували геніального собаку-поліцейського, який розкрив десятки справ

У Китаї перша клонована поліцейська собака розпочала тренування. Собака народилася у грудні 2018 року, це клон вівчарки, яка вже служить в поліції та вважається однією з кращих.

Собака приступила до тренувань 19 березня, пише TJournal.

Тримісячне цуценя, яке назвали Куньсюнь (Kunxun) тренується на базі міста Куньмін. Вона - клон 7-річної собаки Хуахуанма (Huahuangma). З 2013 року та допомогла поліції розкрити 12 вбивств і 20 великих кримінальних справ, а у 2016 році отримала нагороду "Бюро громадської безпеки Китаю".

Дослідження поліції показало, що ДНК двох тварин збігається на 99,9%. Заступник генерального директора компанії Sinogene Biotechnology Чжао Цзяньпін розповів, що народження службової собаки, таким чином, відкриває нові перспективи в цьому напрямку.

"Це також дозволить значно скоротити час на навчання і тренування тварин", — додав Цзяньпін.

Провідний дослідник бази підготовки поліцейських собак Ван Цзюшэн уточнив, що клонування тварин знаходиться на експериментальній стадії.

У майбутньому ми плануємо створити національний банк соматичних клітин хороших службових собак. Вони будуть зберігатися протягом 50 років для подальшого використання цього матеріалу", – розповів Цзюшэн.

Клонування тварин зможе значно зекономити час та гроші, які йдуть на дресування. Зазвичай на підготовку собаки йде близько п'яти років, а на навчання однієї тварини до високого рівня витрачається понад шістдесят тисяч доларів  У поліції додали, що Куньсюнь зможе приступити до службових обов'язків вже через десять місяців навчання.

Фахівці відзначають, що рано говорити про масове клонування, але в планах створення банку клітин найбільш цінних собак-поліцейських, щоб при необхідності використовувати цей матеріал.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 841 | Дата публікації: 24-03-2019 | Додав: adminA | Теги: підготовкв, служба в поліції, китай, собака-клон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]