Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2022 » Травень » 13 » Перший банк людської шкіри відкрили в Україні
00:16
Перший банк людської шкіри відкрили в Україні


медицина У Львові готують до відкриття опіковий центр, у ньому створять перший банк шкіри в Україні. Її зберігатимуть для пересадок.

Нова установа розрахована на 70 стаціонарних ліжко та ще 20 реанімаційних. З банку у Львові шкіру передаватимуть до інших лікарень по всій країні.

До створення такого банку готувалися ще до війни, але повномасштабне вторгнення Росії прискорило цей процес, оскільки в країні різко зросла кількість людей, які потребують пересадки шкіри, лікування глибоких ран, опіків.

Раніше медики використовували шкіру свиней. Коли людина отримує опік, всю мертву шкіру видаляють, після чого пацієнтів треба стабілізувати, закривши рани.

Свинячої шкіри вистачає до 10 днів, а цього, як зазначають лікарі, недостатньо для загоєння. Донорську шкіру людей можна використовувати кілька місяців.

"Ми колись закривали різноманітним покриттям і закривали свинячою шкірою, вона не давала такого результату... Коли є дефіцит власної шкіри, велика площа обпалена, це постійна боротьба, де швидше взяти шкіру і щоб швидше загоїлася донорська рана. Якщо закрити донорською шкірою рани, ми стабілізуємо пацієнта, потім беремо власну шкіру – і так поетапно закриваємо”, – розповів керівник відділення термічної травми та пластичної хірургії Олександр Дунаєв.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 239 | Дата публікації: 13-05-2022 | Додав: admin | Теги: україна, банк, людська, шкіра | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]