Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пн, 29-04-2024
Головна » 2023 » Червень » 11 » Перші симптоми - передчасна менопауза
15:57
Перші симптоми - передчасна менопауза


У декого вона може виникати на 10-15 років раніше. Передчасна менопауза означає, що жінка піддається підвищеному ризику розвитку небезпечних захворювань, наприклад, деменції.

Припливи і порушення сну є типовими ознаками менопаузи, і зазвичай жінки зіштовхуються з ними в віці, близькому до 50 років (середнім віком менопаузи сьогодні вважається період від 50 до 51 року). Менопауза виникає, коли яєчники стають неактивними. Потім організм припиняє вироблення гормону естрогену, і інтервали між менструаціями збільшуються, поки, нарешті, вони повністю не припиняться.

Симптомами процесу стають припливи (епізоди спеки і пітливості), безсоння і труднощі з засинанням, психічна нестабільність, біль в суглобах, зниження лібідо, сухість піхви та інші «незручності». Ці симптоми можуть стати проблемою набагато більш ранньої менопаузи, ніж очікувалося. Менопауза може наступити у жінок на 10-15 років раніше, ніж зазвичай.

Ознаки передчасної менопаузи

Про передчасну менопаузу медики кажуть, коли функція яєчників згасає у віці до 40 років і, відповідно, припиняється менструальний цикл.

Згідно з наявними даними, ця проблема зачіпає близько одного відсотка жінок у віці до 40 років, і 0,3 відсотка — у віці до 35 років.

У чому небезпека ранньої менопаузи

Передчасна менопауза не тільки псує якість життя, змушуючи жінок страждати від припливів. Занадто ранній дефіцит гормонів, що виникає в жіночому організмі, може чинити негативний вплив на здоров’я.

Жінки, які рано вступають в менопаузу, піддаються підвищеному ризику розвитку остеопорозу, серцево-судинних захворювань, деменції.

Чому виникає передчасна менопауза?

Точно причини ранньої менопаузи у жінок не визначені. Однак відомо, що спадковість, тобто генетичний фактор, відіграє в її появі вагому роль. Дуже часто багато поколінь жінок з однієї сім’ї демонструють схильність до ранньої або пізньої менопаузи.

Крім того, вчені пов’язують передчасну менопаузу з впливом зовнішніх факторів на плід під час вагітності. Якщо вагітні жінки отримували сильні ліки або були курцями, у їх дочок згодом будуть високі шанси зіткнутися з ранньої менопаузою.

Також до передчасної менопаузи схильні жінки, які перенесли операцію на матці або яєчниках або маткових трубах.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 93 | Дата публікації: 11-06-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]