Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2022 » Грудень » 22 » Перше в історії сховище зразків ґрунту Червоної планети створив марсохід Perseverance
12:14
Перше в історії сховище зразків ґрунту Червоної планети створив марсохід Perseverance


21 грудня 2022 року ровер NASA створив перше сховище із зразками марсіанських порід, щоб у майбутньому нова експедиція на Червону планету змогла доставити їх на Землю. Це один із ключових моментів дослідження, метою якого є пошук існуючого на Марсі життя.

Наступні титанові капсули із зразками будуть розміщені на відстані від п’яти до п’ятнадцяти метрів одна від одної. Десь у 2030-х роках або за допомогою нового марсохода, або вертольота (схожого на нинішній марсіанський гвинтокрил Ingenuity) ці капсули переправлять з кратера Єзеро на борт невеликої ракети під назвою “Mars Ascent Vehicle”, яка доставить капсули на космічний зонд, що очікуватиме на орбіті Марса, який потім надішле зразки на Землю.

Процес створення “складу” з капсул буде досить повільним. Очікується, що Perseverance витратить більше місяця, щоб розмістити усі десять капсул. Процес також включатиме відправлення великої кількості точних даних, щоб капсули в майбутньому можна було легко знайти, навіть якщо марсіанські вітри заметуть їх пилом або піском.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 187 | Дата публікації: 22-12-2022 | Додав: adminA | Теги: сховище зразків ґрунту, червона планета, марсохід Perseverance | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]