Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2017 » Лютий » 19 » Перше місто з "розумним" освітленням вулиць з'явилося в Україні
19:23
Перше місто з "розумним" освітленням вулиць з'явилося в Україні


 

Сисема OWLET дає можливість суттєво економити кошти міського бюджету.

Кропивницький став першим містом в Україні, на території якого запроваджена система "розумного" зовнішнього освітлення OWLET.

Про це повідомляє прес-служба Кіровоградської міської ради.

Зазначається, що місто стало і 455-им у світі, де працює така система освітлення.

"Ми маємо вже три вулиці, обладнані сучасними діодними світильниками і включеними в єдину систему OWLET. Це вулиці Ушакова, Садова, Верхня Пермська і частина Великої Перспективної – загалом 114 світлових точок. Електронна система керування дозволяє диспетчеру бачити повну картину роботи кожного світильника. У разі виходу якоїсь лампи з ладу інформація про це відразу з'явиться на моніторі комп'ютера", - зазначив заступник міського голови Олександр Мосін.

Окрім того, він додав, що тепер є можливість дистанційно керувати кожним світильником окремо, змінювати яскравість світлового потоку в залежності від тривалості дня чи виключати частину світлоточок в нічну пору.

Також сисема OWLET дає можливість суттєво економити кошти міського бюджету.

Нагадаємо, раніше жителі приватного сектору у Запоріжжі, змучені відсутністю освітлення, вирішили за власні кошти під'єднати стовпи до енергопостачання. Люди придбали плафони, вкрутили енергоощадні лампочки та проплатили усі роботи з освітлення вулиці. Енергетики спочатку сприйняли ініціативу "на ура". Але вже згодом звинуватили жителів у самоуправстві та відрізали дроти.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1017 | Дата публікації: 19-02-2017 | Додав: adminA | Теги: україна, розумне освітлення вулиць, місто | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]