Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2018 » Березень » 21 » Перейшли на смартфони і користуються месенджерами половина українців
18:20
Перейшли на смартфони і користуються месенджерами половина українців


 

Близько 45% усіх дорослих жителів України користуються тач-скрін-смартфонами, споживання мобільного інтернету з розрахунку на одного користувача вже перевищило споживання десктопного трафіку і продовжує рости, українці активно використовують месенджери. Про це свідчить дослідження української аудиторії, проведене агентством мобільного маркетингу LEAD9 за участю КМІС у 2018 році.

Переважно це пояснюється трьома базовими тенденціями, каже Назар Гриник, директор LEAD9, серед яких:

    активне проникнення мобільного інтернету (за останні два роки велика трійка мобільних операторів покрила 3G-мережею території, на яких проживає майже 80% населення країни);
    наповнення ринку дешевими моделями смартфонів і виникнення в операторів партнерських програм з ритейл-мережами;
    значний за своїми обсягами сегмент early adopters в Україні (людина, яка починає використовувати нові товари і послуги відразу після їх появи).

Так, за даними LEAD9, за останні два роки частка проникнення смартфонів в Україні зросла на 26%, а за прогнозами світових лідерів до 2020 року досягне більш ніж 70%.

Найбільше користуються смартфонами, а значить і мобільним інтернетом, люди у віці від 18 до 30 років. У цій категорії проникнення смартфонів складає більше 85%, при цьому практично всі ці люди регулярно використовують різноманітні мобільні додатки (91% респондентів).

Номер один в Україні – Viber (85%). Далі в лінійці популярності в українських користувачів стоять: Facebook Messenger – 45%, Skype – 33%  і ряд інших месенджерів, включаючи операторські (до 20% респондентів).

LEAD9 – агентство мобільного маркетингу. Засноване в 2007 році. Реалізує промо-кампанії з використанням мобільного телефону: промо в месенджерах, SMS-маркетинг, доповнена реальність, рішення з розробці додатків і мобільних версій сайтів і т. п. У портфелі – більш 70 клієнтів. Директор і засновник – Назар Гриник. Компанія є ініціатором і розробником Кодексу мобільного маркетингу та Кишенькової допомоги щодо мобільного маркетингу.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 871 | Дата публікації: 21-03-2018 | Додав: adminA | Теги: месенджери, смартфони, половина українців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]