Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2016 » Жовтень » 19 » Передав на Землю перший сигнал із Марса модуль Schiaparelli
22:04
Передав на Землю перший сигнал із Марса модуль Schiaparelli


 

Модуль Schiaparelli місії ExoMars передав на Землю перший сигнал і здійснив посадку на Марс.

Про це повідомляє Європейське космічне агентство (ESA). Вхід в атмосферу і спуск Schiaparelli проходив у штатному режимі.

«Космічний апарат ExoMars / TGO завершив маневр на Марсі сьогодні, і його сигнали були отримані наземними станціями о 18:34 CEST (Центральноєвропейський літній час – УНІАН), так само, як і очікувалося», – йдеться в повідомленні.

У ESA зазначають, що односторонній час в дорозі сигналу між Землею і Марсом на даний час становить трохи менше 10 хвилин.

Як повідомляв УНІАН, місія ExoMars стартувала 14 березня. Два космічні апарати почали 7-місячну подорож до Марса в рамках спільної європейсько-російської місії з пошуку ознак життя на червоній планеті. Ракета-носій «Протон-М», яка стартувала 14 березня з космодрому Байконур, вивела апарати місії ExoMars на навколоземну орбіту.

До Марса вирушив орбітальний апарат Trace Gas Orbiter для вивчення газових домішок в атмосфері, що залишиться на орбіті планети, і модуль Schiaparelli для відпрацювання посадки на поверхню планети і виконання функцій автономної станції на Марсі.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1130 | Дата публікації: 19-10-2016 | Додав: adminA | Теги: Модуль Schiaparelli, перший сигнал, марс, земля | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]