Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2015 » Вересень » 24 » Паралізований чоловік став на ноги - "аватар" у реальності
20:47
Паралізований чоловік став на ноги - "аватар" у реальності


 

Чоловік, обидві ноги якого були повністю паралізовані, заново навчився самостійно ходити.

За словами авторів дослідження, це перший випадок в історії, коли пацієнт відновив здатність пересуватися, не використовуючи роботизовані екзоскелети.

Чоловік навчився керувати власними рухами за допомогою електричних сигналів, що мозок посилає до кінцівок. На першому етапі пацієнт, який був паралізований протягом п'яти років, навчився керувати аватаром у віртуальному просторі.

При цьому на чоловіка надягали спеціальний шолом, який знімав енцефалограму. Після цього випробуваний приступив до фізичних тренувань, щоб наростити силу м'язів.

З допомогою системи, яка доставляла електричні імпульси з його мозку до електродів, закріплених на колінах, він навчався здійснювати рухи, будучи піднятим на п'ять сантиметрів над підлогою.

На 20-й спробі випробуваний зміг поставити ноги на землю. Тіло його при цьому підтримувалося спеціальним пристроєм, щоб запобігти падінню. Вчені відзначили, що для досягнення істотних результатів знадобилося 19 тижнів.

Вчені відзначили, що до експерименту, який поки що проводився з участю одного випробуваного, планується залучити інших людей, які страждають паралічем кінцівок.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 1498 | Дата публікації: 24-09-2015 | Додав: adminA | Теги: аватар, на ноги, паралізований чоловік | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]