Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2021 » Травень » 7 » Падає на Землю китайська ракета - з’явилося перше фото
12:25
Падає на Землю китайська ракета - з’явилося перше фото


Фотографію некерованої китайської ракети Long March 5B, яка вийшла з-під контролю після запуску, опублікували астрономи Virtual Telescope Project.

У момент знімка важка ракета-носій перебувала на висоті приблизно 700 км і виглядала як вогник, що світиться. Про це повідомляється на сайті Virtual Telescope Project.

За словами фахівців, хоча Сонце знаходилося на кілька градусів нижче горизонту, телескопу вдалося відстежити об'єкт, що позначається як CZ-5B R/B.

Довжина корпусу 18-тонної ракети досягає 30 м, а ширина — близько 5 м. Ракета рухається зі швидкістю 6,4 км в секунду, а один оборот навколо планети відбувається менш ніж за дві години.

Китай запустив свою ракету 29 квітня, щоб доставити перший модуль «Гармонія небес» для своєї майбутньої космічної станції. Згодом інженери виявили, що основна частина ракети повільно і неконтрольовано рухається до Землі.

Нагадаємо, ймовірну дату падіння китайської ракети Long March 5B вагою 21 тонну назвав Пентагон — в оборонному відомстві США зазначили, що ракета може увійти в атмосферу Землі орієнтовно 8−10 травня.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 396 | Дата публікації: 07-05-2021 | Додав: adminA | Теги: падає на Землю китайська ракета, Фото | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]