Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2019 » Травень » 15 » Останки півтисячі конкістадорів, яких ацтеки принесли в жертву знайшли у Мексиці
20:52
Останки півтисячі конкістадорів, яких ацтеки принесли в жертву знайшли у Мексиці


 

У Мексиці знайшли останки півтисячі конкістадорів, яких ацтеки принесли в жертву.

Мексиканські археологи, що ведуть розкопки на руїнах середньовічного ацтекського містечка Зультепек-Текоак, на схід від Мехіко, виявили кістки приблизно 550 конкістадорів Кортеса, принесених в жертву ацтеками.

Про це повідомляє News network archaeology, передає сайт popmech.ru.

Відзначається, що конкістадорів взяли в полон місцеві індіанці в 1520 році. Протягом півроку ацтеки один за іншим приносили їх у жертву.

Іспанців серед них було півтора десятка, близько 350 осіб становили союзні їм індіанці різних племен, аж до Майя, і привезені з Куби невільники. Серед останніх були навіть африканці.

Караван, який включав 50 жінок і 10 дітей, очевидно не міг рухатися швидко і оборонятися в разі нападу, тому і став легкою здобиччю для ацтеків. Полонені утримувалися в неволі кілька місяців, швидше за все в поганих умовах.

Перед жертвопринесенням людину поміщали на спеціальний вівтар, після чого один з жерців кам’яним ножем вирізав його серце. Труп часто піддавався ритуальному розчленуванню і, ймовірно, частково з’їдався.

Факт ритуального канібалізму у ацтеків добре відомий на прикладах Теночтітлана і Тескоко. Крім того, на деяких кістках залишилися характерні сліди зрізання та вискоблювання м’яса. Розчленовування трупів не було актом кровожерливості або помсти.

Жителі Зультепека відтворювали або імітували міфологічні сцени. Наприклад, один іспанський чоловік був розчленований і спалений, аби відтворити долю одного з богів ацтеків, який в результаті спалення став Сонцем.

Подібним процедурам піддавалися коні, їх теж приносили в жертву, а трупи розчленовували. А ось свинями, які у каравані виконували функцію запасу їжі, ацтеки, очевидно, погребували: їх теж убили, але туші були поховані цілком.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 671 | Дата публікації: 15-05-2019 | Додав: adminA | Теги: мексика, жертва, астанки конкістадорів, х ацтеки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]