Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2012 » Квітень » 5 » Останки найбільших пернатих хижаків в історії Землі знайшли у Китаї
19:33
Останки найбільших пернатих хижаків в історії Землі знайшли у Китаї



Знайдений в Китаї новий вид динозаврів, який дістав назву Yutyrannus, був найбільшим пернатим хижаком за всю історію Землі, вважають науковці.

Рептилія, яка вважається предком гігантського хижого ящера Tyrannosaurus rex, була вкрита пір'ям і харчувалася м'ясом. Вона жила приблизно 125 млн років тому, доросла особина могла важити до 1400 кг, передає Бі-Бі-Сі.

Науковці вважають, що довге, волокнисте пір'я могло забезпечувати теплоізоляцію, однак не виключають і можливості того, що оперення могло використовуватися для шлюбних ігор чи інших ритуалів соціального життя динозаврів.

Раніше невідомий вид динозаврів був виділений з трьох скам'янілостей, знайдених на північному сході Китаю; знахідка описана в журналі Nature.

Назва виду Yutyrannus перекладається, з суміші латині і мандаринської китайської мови, як "прекрасний пернатий тиран". Це відкриття може змусити переглянути сучасні уявлення про те, як еволюціонували T. rex і його родичі.

Група споріднених видів хижих динозаврів, відомих як "тиранозавроїди", вимерла приблизно 65 млн років тому разом з багатьма іншими ящерами. Більшість плазунів цього типу, втім, були меншого розміру, ніж T. rex.




За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 1731 | Дата публікації: 05-04-2012 | Додав: admin | Теги: Yutyrannus, найбільш пернаті хижаки, китай, земля | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]