Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2012 » Березень » 1 » Орбітальний телескоп Шпітцер виявав молоді зірки у туманності Оріона
14:34
Орбітальний телескоп Шпітцер виявав молоді зірки у туманності Оріона



Днями NASA офіційно підтвердило, що їх астрономам вдалося помітити нові молоді зірки, які ховаються в імлі пилу та газу туманності Оріона.

Як відомо, вона розташована на відстані 1600 світлових років від Землі і простягається на 33 світлових роки в космічному просторі, передає TCH.ua.

Виявити зовсім молоді зірки, тобто зірки, що знаходяться на дуже ранньому етапі своєї еволюції, в туманності Оріона, астрономам допоміг орбітальний телескоп Шпітцер.

На зображенні туманності, яке опублікувало NASA видно веселку з різних кольорів. Такий ефект дає різний діапазон хвиль інфрачервоного світла телескопа.

Зазначимо, емісійна туманність Оріона має й інші назви: Мессьє 42, М42 або NGC 1976. Вона має зеленуватий відтінок і знаходиться нижче Пояса Оріона. Це найяскравіша дифузна туманність зі всіх відомих на даний момент. Її поверхня простягається приблизно на 80x60 кутових хвилин, що більш ніж в 4 рази перевищує площу повного Місяця.

Туманність Оріона дуже добре видно на нічному небі навіть неозброєним оком, а її положення на небесному екваторі робить цю туманність видимою майже в будь-якій точці Землі.

Нещодавно астрономи вперше знайшли в космосі молекулярний кисень - в туманності Оріон.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1797 | Дата публікації: 01-03-2012 | Додав: adminA | Теги: молоді зірки у туманності Оріона | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]