Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2010 » Листопад » 2 » Оптимальна тривалість регулярного нічного сну близько семи годин
23:47
Оптимальна тривалість регулярного нічного сну близько семи годин


Оптимальна тривалість регулярного нічного сну близько семи годин Американські науковці з'ясували, що якість сну з віком покращується. Дослідження провела група фахівців під керівництвом Майкла Гренднера (Michael Grandner) з Пенсильванського університету у Філадельфії, повідомляють Медновости. Звіт про їхню роботу опубліковано у журналі Sleep.

Гренднер та його колеги проаналізували дані опитування, у якому брали участь понад 155 тисяч американців. Опитувальник складався із двох частин: одна частина питань стосувалася порушень сну, друга - втоми, яку відчували учасники дослідження.

За результатами дослідження, частота порушень сну і відчуття втоми, що виникало в американців, у цілому знижувалася з віком. Зокрема, у чоловіків якість сну поліпшувався у період з 18 до 54 років, потім було погіршення, а з 59 років сон знову починав поліпшуватися. У жінок спостерігалася аналогічна тенденція з тією різницею, що найгірше американки спали у віці від 40 до 59 років.

Гарднер зазначив, що дослідники очікували отримати протилежні результати. За його словами, навіть якщо насправді якість з віком погіршується, суб'єктивно літні люди вважають, що сплять краще, ніж у більш ранньому віці.

Зазначимо, тривалий і глибокий нічний сон є запорукою довголіття людини, встановили американські науковці з державного Університету Портленда. "Наші дослідження показують: хто більше спить, той довше живе", - заявив керівник робіт професор Денан Гу.

А ось британські фахівці заявили, що традиційне уявлення про те, що спати потрібно вісім годин на добу, не витримує критики.

Лікар Франческо Каппуччо, професор кардіології з Університету Уорвік, в своїй доповіді на щорічній конференції Британської громадськості вивчення сну зазначає, що "якщо говорити про запобігання захворюванням, то наші дослідження показали, що оптимальна тривалість регулярного нічного сну, корисна для здоров'я, становить близько семи годин".


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 1913 | Дата публікації: 02-11-2010 | Додав: adminA | Теги: тривалість регулярного нічного сну | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]