Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2023 » Травень » 18 » Офіційно внесли у систему перекладів Єврокомісії українську мову – eTranslation
17:44
Офіційно внесли у систему перекладів Єврокомісії українську мову – eTranslation


Відтепер українська мова є в системі перекладів Єврокомісії – eTranslation, завдяки цьому українці зможуть перекладати законодавчі акти ЄС з англійської на українську. Повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

“Ближче до Євросоюзу: відтепер українська – одна з мов для перекладу! Українську мову офіційно внесено в систему перекладів Єврокомісії – eTranslation. Це безоплатний онлайн-інструмент для перекладу текстів та офіційних документів всіма 24 мовами ЄС”, – розповіли у відомстві.

Також зазначено, що відтепер ми можемо перекладати законодавчі акти ЄС з англійської на українську. Це допоможе швидше їх аналізувати та імплементувати. І навпаки – українське законодавство тепер може бути перекладене мовами країн ЄС.

У Мінцифрі пояснили, що для України це важливий стратегічний крок, який сприятиме переговорам щодо членства в Євросоюзі. Всі офіційні мови ЄС – уже в eTranslation, тепер й українська – серед них.

Все це стало можливим у межах участі в програмі ЄС "Цифрова Європа", до якої Україна долучилася у 2022 році, та завдяки спільній роботі Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції з DG Translate та DG Connect.

В Україні планують запустити загальнонаціональну цифрову багатоканальну телемережу MX-7, яка будується за технологією європейського стандарту ефірного цифрового телебачення другого покоління.

Український АІ-стартап здобув перемогу у конкурсі на наймасштабнішому американському інвестиційному саміті SelectUSA 2023.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 100 | Дата публікації: 18-05-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]