Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 27-07-2024
Головна » 2024 » Травень » 26 » Одна з найяскравіших зірок у космосі скоро може зникнути
09:18
Одна з найяскравіших зірок у космосі скоро може зникнути


Астрономи дійшли висновку, що одна з найяскравіших зірок на нічному небі, Антарес, незабаром може зникнути. Ця червона надгігантська зірка, розташована в сузір'ї Скорпіона, знаходиться на пізній стадії свого життєвого циклу і готується до вибуху наднової.

Вчені прогнозують, що цей процес може статися в будь-який момент протягом наступних кількох тисяч років. Після вибуху Антарес стане надновою, що зробить її тимчасово яскравішою за весь інший світ на небі, перш ніж вона згасне і перетвориться на нейтронну зірку або чорну діру.

Антарес є однією з найвідоміших зірок завдяки своєму яскраво-червоному світлу, яке можна легко побачити неозброєним оком. Ця зірка в 700 разів більша за Сонце і в 10 000 разів яскравіша. Її зникнення стане важливою подією в астрономічній спільноті і надасть цінні дані для вивчення процесів, що відбуваються під час вибухів наднових.

Попри те, що точний час вибуху передбачити неможливо, астрономи продовжують спостереження за Антаресом, щоб фіксувати будь-які зміни, які можуть вказувати на наближення цього грандіозного явища. Вибух наднової буде неймовірним видовищем для астрономів і любителів зірок по всьому світу, оскільки дозволить спостерігати одну з найвеличніших подій у космосі.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 53 | Дата публікації: 26-05-2024 | Додав: admin | Теги: космос, Зірка, Антарес | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]