Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2018 » Вересень » 28 » Новітнім українським бронетранспортером «Буцефал» почали воювати в зоні ООС
16:36
Новітнім українським бронетранспортером «Буцефал» почали воювати в зоні ООС


 

 

В зоні ООС почали воювати новітнім українським бронетранспортером «Буцефал».

Військові показали, як зміцнив Збройні сили новий бронетранспортер «Буцефал», який випускають на харківському заводі ім. Малишева. Грізна зброя стала комфортнішою для десантників та зручнішою в керуванні.

Новітній український бронетранспортер «Буцефал» обладнаний потужною 30-мм гарматою і бойовим модулем, озброєним протитанковими керованими ракетами «Стугна», повідомили 28 вересня в прес-центрі операції Об'єднаних сил (ООС).

Нова розробка українського оборонпрому дедалі частіше використовується на передовій. БТР-4Е «Буцефал» є повноприводним восьмиколісним бронетранспортером.

Його функція — транспортування бійців, а також вогнева підтримка бою.

Крім гармати та ракет, «Буцефал» обладнаний двома водометами і насосами для відкачування води. Це знадобиться техніці під час форсування водних перешкод.

Військові заявляють, що «Буцефал» може ефективно протидіяти навіть важкій броньованій техніці на кшталт російських танків Т-72. Це можливо у випадку, якщо обслуга машини вчасно помітить ворожу техніку і знищить її протитанковими ракетами.

У вересні в Україні успішно завершили випробування броньованої ремонтно-евакуаційної машини (БРЕМ) «Лев». В «Укроборонпромі» стверджують, що готові до її серійного виробництва. Зазначається, що основою для машини, яка призначається для евакуації, ремонту та буксирування несправної військової техніки під час боїв, став танк Т-72.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 952 | Дата публікації: 28-09-2018 | Додав: adminA | Теги: зона ООС, український бронетранспортер «Буцеф | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]