Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пн, 29-04-2024
Головна » 2023 » Липень » 6 » Новий вид восьминогів знайшли вчені. ВІДЕО
00:35
Новий вид восьминогів знайшли вчені. ВІДЕО


У Коста-Ріці глибоководний розплідник порадував незвичайними новинами - вчені несподівано знайшли абсолютно унікального восьминога.

За словами фахівців, сам розплідник є унікальним місцем, як і новий вид Muusoctopus. Вони вирізняються маленькими та середніми розмірами тіла, а чорнильний мішок у їхньому арсеналі відсутній.

Загалом у світі налічується три таких розплідники, і Dorado Outcrop входить до їх числа. Підводна живність мешкає на глибині 2 з гаком тисячі метрів у гідротермальних джерелах.

Спочатку група дослідників відвідала це місце ще десять років тому, але тоді вони вважали його непридатним для життя і розвитку восьминогів. Як виявилося, вони помилялися.

Команду вчених очолила доктор Нет Оркатт з наукової лабораторії США. У здійсненні відкриття їй допомагав доктор Хорхе Кортес із місцевого університету.

Група вирушила в Тихий океан на судні Schmidt Ocean Institute і протягом 19 днів вивчала за допомогою підводного робота життя молюсків.

Інші вчені знайшли відповідь на одвічне питання багатьох допитливих людей з приводу інопланетного життя. Вони стверджують, що бактерії допоможуть виявити позаземний розум.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 103 | Дата публікації: 06-07-2023 | Додав: admin | Теги: Новий, вид, восьминіг | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]