Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 03-05-2024
Головна » 2023 » Грудень » 8 » Новий вид креветок, що мешкають на дереві, в горах Індонезії виявили
15:40
Новий вид креветок, що мешкають на дереві, в горах Індонезії виявили


Абсолютно новий вид креветок був відкритий під час експедиції в Циклопські гори в Папуа (Індонезія). Це стало несподіваною знахідкою для вчених під час небезпечної експедиції 2023 року та відкриває абсолютно нове середовище існування для цих типово водних ракоподібних.

Експедиція була однією з історичних книг, реанімуючи вид, який вважався вимерлим з 1960-х років: довгодзьобу єхидну Аттенборо, Zaglossus attenborough i. Названий на честь кореспондента дикої природи та історика природи сера Девіда Аттенборо, однопрохідний несподівано з’явився на фотопастках, залишених у Циклопових горах.

«Я не жартую, коли кажу, що все звелося до останньої SD-карти, на яку ми дивилися, з останньої камери, яку ми зібрали в останній день нашої експедиції», — розповів BBC News керівник експедиції доктор Джеймс Кемптон з Оксфордського університету.

Однак, поки світ не вгавався від возз’єднання, інше, мабуть, більш незрозуміле відкриття залишилося трохи поза увагою. Бачите, у тій самій експедиції команда виявила новий рід наземних і деревних креветок.

В горах Індонезії виявили новий вид креветок, що мешкають на дереві. Зображення надано Джеймсом Кемптоном, Експедиція Циклоп 2023

Якщо ви думаєте: «Ну, це не місце, де живуть креветки», як правило, ви маєте рацію, і відкриття цих типово водних ракоподібних так високо було сюрпризом і для вчених.

«Ми були дуже шоковані, виявивши цю креветку в самому серці лісу, тому що це суттєвий відхід від типового приморського середовища проживання цих тварин», — сказав провідний ентомолог експедиції доктор Леонідас-Романос Давраноглу.

«Ми вважаємо, що висока кількість опадів у горах Циклопів означає, що вологість достатньо висока, щоб ці істоти могли жити повністю на суші».

Стандартні креветки дихають за допомогою зябер, щоб витягувати кисень із води, і залежно від виду житимуть у морському чи прісноводному середовищі. Процвітання так далеко вглиб країни означає, що цей новий рід адаптував спосіб дихання без повного занурення у воду, як каже Давраноглу, можливо, завдяки дощу або вологості.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 69 | Дата публікації: 08-12-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]