Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2023 » Квітень » 28 » Новий препарат проти хвороби Альцгеймера вчені успішно протестували
15:43
Новий препарат проти хвороби Альцгеймера вчені успішно протестували


Вчені з Університетського коледжу Лондона провели успішні випробування нової терапії на лікування хвороби Альцгеймера.

При хворобі Альцгеймера у клітинах мозку пацієнтів спостерігаються неправильні форми тау-білка, які накопичуються у згустках та викликають погіршення когнітивних функцій. Тау-білки є основною метою розробки ліків.

І новий препарат BIIB080 спрямований саме на ген, що відповідає за створення тау-білка. Молекула препарату зв’язується з РНК, яка передає цю та блокує синтез даного білка.

Повідомляється, що дослідники провели випробування на 46 пацієнтах з початковою стадією хвороби Альцгеймера. 34 особи отримували препарат, а 12 – плацебо.

Метою випробування була перевірка безпеки препарату та його ефективності у зниженні рівня тау-білків. BIIB080 вводили в спинномозковий канал кожні 4 тижні або 12 тижнів протягом 13 тижнів.

У результаті побічні ефекти були зареєстровані у 94% пацієнтів, які отримували препарат, та у 75% пацієнтів, які отримували плацебо. Але всі вони були легкими чи помірними.

Рівень тау-білка у спинномозковій рідині при цьому знизився в середньому на 50% порівняно з вихідним рівнем через 24 тижні після останньої дози.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 120 | Дата публікації: 28-04-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]