Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 19-09-2024
Головна » 2024 » Серпень » 19 » Нові види рослин, які можуть замінити какао, відкрили вчені
11:30
Нові види рослин, які можуть замінити какао, відкрили вчені


Це відкриття може стати ключем до створення стійких до кліматичних змін видів шоколаду.

Досліджуючи різноманіття роду Theobroma, вчені виявили нові види – Theobroma globosum, T. nervosum і T. schultesii. Ці рослини належать до секції Herrania Goudot, близької до роду Theobroma. Вони зростають у західній частині Амазонського дощового лісу, який відомий своєю біорізноманітністю.

Відмінною рисою Theobroma є те, що вони ростуть як невеликі дерева або кущі, з поодинокими стеблами, на яких радіально розташоване листя. Квіти та плоди цих рослин мають схожі внутрішні структури з Theobroma cacao, але плоди нових видів здебільшого мають 10 виступів, тоді як у Theobroma cacao вони можуть бути гладкими або мати до п’яти виступів.

Нові види зазвичай мають великі, яскраві квіти та фруктові стручки, які можуть бути цінними для майбутнього сільського господарства.

Відкриття нових видів є значущим, оскільки воно вказує на необхідність подальших досліджень в області біорізноманіття нашої планети. Вчені вважають, що це може сприяти розвитку кліматостійких сортів какао, що допоможе зробити виробництво шоколаду більш стійким екологічно та економічно.

"Відкриття нових видів, які є близькими родичами Theobroma cacao, показує, наскільки багато роботи ще потрібно провести для каталогізації величезної кількості невідомого біорізноманіття нашої планети", – пояснив Джеймс Річардсон з Університету Коледж Корк.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 32 | Дата публікації: 19-08-2024 | Додав: admin | Теги: заміна, какао, Рослина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]