Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2012 » Серпень » 28 » Нова технологія дозволить заправляти автомобілі «сміттям»
23:24
Нова технологія дозволить заправляти автомобілі «сміттям»




Цей прорив у науці майже ідеально повторює сюжет класичного голлівудського фільму. Вчені створили генетично модифікованих бактерій, які можуть перетворити вуглекислий газ або відходи в паливо. Це може призвести до розвитку автомобілів, які повністю працюють тільки на побутових відходах в точності, як у фільмі «Назад у майбутнє».

Вчені з Массачусетського технологічного інституту в Бостоні створили генетично модифікованих бактерій під назвою Ralstonia eutropha. Коли вони досягають дорослого стану, то починають витрачати всю свою енергію на створення комплексних сполук вуглецю.

Тепер вчені маніпулюють його генами, щоб домогтися виробництва палива, перетворюючи його в свого роду форму алкоголю під назвою ізобутанол, який може замінити бензин.

Спочатку бактерії споживали вуглець і зберігали його у вигляді полімеру, який схожий за своїми властивостями на більшість пластмас на нафтовій основі. Однак вибивши декілька генів і вставивши ген іншого організму, вчені виявили, що вони можуть перенаправляти енергію цих бактерій на виробництво палива замість пластика.

Вони зможуть перетворити практично будь-яке джерело вуглецю, у тому числі сільськогосподарські або побутові відходи у корисне паливо.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 3105 | Дата публікації: 28-08-2012 | Додав: adminA | Теги: заправляти автомобілі «сміттям» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]