Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2021 » Серпень » 5 » Нюанси і правила етикету в ресторані: корисна інформація
17:30
Нюанси і правила етикету в ресторані: корисна інформація


Нюанси і правила етикету в ресторані: корисна інформація

При вході в ресторан чоловіки повинні зняти головні убори. Роздягаючись в гардеробі, чоловік спочатку повинен допомогти жінці, а вже потім роздягнутися сам. До зали не варто брати торбини, об'ємні сумки, парасольки - все це залиште в гардеробі. Якщо ж говорити про сам вибір закладу у Львові, то ідеальним варіантом можна вважати ресторан Split, детальну інформацію про який можна знайти за адресою https://www.split.lviv.ua/restaurant/about-restaurant.html. Тут ви зможете оцінити сучасні гастрономічні інновації та новітні тренди світової кулінарії. Гарно проведений час і смачна їжа будуть запорукою вдалого настрою, але не варто забувати і про правила поведінки в таких закладах як ресторани.  

етикет ресторан

Ресторан: що можна робити, а чого не можна

Підсаджуватися за чужий столик в ресторані не прийнято. Винятком буде випадок, якщо вас покличуть. У кафе і ресторанах швидкого обслуговування може бути, але треба запитати дозволу у тих, хто вже сидить за столиком.

Якщо ви запрошуєте в ресторан кого-небудь, кращим варіантом буде знайомий вам заклад. Це позбавить вас і ваших супутників від можливих неприємних пригод. Запросивши гостей, незнайомих один одному, треба насамперед представити їх один одному.

Меню в ресторанах

Меню в ресторанах може бути рекомендованим або комплексним. Якщо дається вибір, то меню спочатку переглядає жінка, висловлюючи свої побажання. Замовлення ж офіціантові робить чоловік, враховуючи побажання супутниці. Тому, хто робив замовлення, потім принесуть для оплати рахунок.

Якщо вам хочеться спробувати якесь незнайоме блюдо, то варто поставити питання про нього офіціантові. Він дасть консультації, які допоможуть визначити, чи варто включати дане блюдо в замовлення. Тим більше що в ресторані Split на вас чекає величезна кількість сучасних страв зі всього світу.

етикет ресторан

Приступають до їжі, зазвичай після того, як отримають всі замовлені страви. Але той, хто робить замовлення, може запропонувати почати їсти раніше. Порушенням правил етикету будуть:

  • голосна розмова;
  • сміх, що привертає увагу сторонніх.

Не варто також в очікуванні:

  • обмахуватися серветкою;
  • розчісуватися;
  • витирати обличчя.

Це все краще зробити в туалеті.

Подякувавши офіціантові, приступайте до їжі. Дути на гарячу страву в ресторані не потрібно. Якщо вас бентежать незнайомі прилади, скористайтеся чужими знаннями - подивіться, як ними користуються ті, хто сидить поруч із вами.

Одне з правил - користуватися столовими приборами потрібно так, щоб виробляти якомога менше шуму. Не варто бити чайною ложечкою в чашці.

Короткий висновок

Сподіваємося наші поради допоможуть вам не просто гарно відпочити в ресторані, але і зробити це згідно з етикетом. Тому можете прямо зараз заходити на сайт split.lviv.ua та забронювати собі столик у кращому львівському ресторані Split, щоб на практиці скористатися нашими порадами. Смачного!


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 462 | Дата публікації: 05-08-2021 | Додав: admin | Теги: Правила, ресторан, етикет | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]