Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 16-04-2024
Головна » 2018 » Червень » 25 » Неочікувано змінила висоту на орбіті китайська космічна станція
19:13
Неочікувано змінила висоту на орбіті китайська космічна станція


 

 

Китайська космічна станція Тяньгун-2 несподівано змістилася набагато ближче до Землі.

Про причини таких змін поки нічого не відомо, повідомляє Science Alert.

Зміщення відбулося ще 13 червня. Тоді орбітальний модуль опустився зі звичайної для себе висоти близько 390 кілометрів до приблизно 295 кілометрів. Через десять днів станція Тяньгун-2 повернулася на свою звичайну орбіту.

Астроном Гарвард-Смітсонівського інституту Джонатан Макдауелл розповів, що орбіту Тяньгун-2 було знижено подачею двох гальмівних імпульсів.

Зважаючи на цей випадок, є припущення, що космічна станція може бути виведена з експлуатації. Адже її попередник, станція Тяньгун-1, вийшла з-під контролю і впала на Землю у квітні 2018 року.

“Можливо, це був просто спосіб перевірити надійність двигуна космічної лабораторії через два роки роботи на орбіті як частину тестів на завершення місії”, – написав Джонатан Макдауелл.

Космічну станцію запустили у вересні 2016 року для перевірки технологій життєзабезпечення майбутньої китайської багатомодульної орбітальної станції.

У жовтні 2017 року китайська астронавти прибули на 30-денне перебування на станції. Це найдовше перебування китайських астронавтів у космосі. Нині станція вже виконала всі завдання, які були перед нею поставлені.

У 2020 році Китай планує запустити перший модуль нової космічної станції під назвою Тяньхе.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 911 | Дата публікації: 25-06-2018 | Додав: adminA | Теги: орбіта, зміна висоти, китайська космічна станція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]