Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 27-07-2024
Головна » 2024 » Травень » 20 » Названо найрозумнішу людину за всю історію земної цивілізації - не Гокінг і не Ейнштейн
13:44
Названо найрозумнішу людину за всю історію земної цивілізації - не Гокінг і не Ейнштейн


Провідні учені світу назвали людину, яка зробила найбільший внесок у розвиток науки. Нею виявився не Альберт Ейнштейн і не Стівен Гокінг, а людина, яка жила понад три століття тому. Його відкриттями досі користується науковий світ, і вони ніколи не застаріють.

Йдеться про англійського ученого Ісаака Ньютона. Попри те, що Ньютон жив у 17-му - на початку 18-го століття, він здійснив наукові відкриття, якими фізики і математики користуються досі. Ісаак Ньютон був вправним у багатьох науках. Він прекрасно розбирався в математиці, природознавстві, теології, механіці, алхімії та інших галузях знань.

Крім того, він писав вірші і добре розумівся у мистецтві. Його біографи вважають, що важко взагалі знайти більш різнобічну людину навіть серед наших сучасників. Ньютон володів не лише енциклопедичними знаннями у багатьох науках, а й живим аналітичним розумом, здатним зіставляти розрізнені факти та знаходити в них закономірність.

Ось лише частина того внеску в науку, який зробив сер Ісаак Ньютон:

  •     відкрив закони небесної механіки (руху небесних тіл);
  •     відкрив закон всесвітнього тяжіння;
  •     описав закони силової взаємодії фізичних тіл;
  •     запровадив у математиці поняття похідної та інтеграла. Це дало змогу проводити обчислення, які раніше були недоступні ученим.

"Ці інновації не існували до того, як Ньютон втілив їх у життя. Неоціненний його внесок в оптику та небесну механіку. Ньютон - це епоха й основи сучасної фізики", - зазначили експерти в публікації видання Big Think.

Незважаючи на те, що учений пішов із життя три століття тому (1727 року), його внесок у науку не застарів і залишається актуальним понині. Таким чином, саме Ісаак Ньютон, чиє життя і наукова діяльність припали на другу половину 17 століття і першу чверть 18-го, визнаний найбільшим науковим генієм усіх часів. Його наукові відкриття і впроваджені ним математичні інструменти відкрили ученим нові горизонти для пізнання світу.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 73 | Дата публікації: 20-05-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]