Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2023 » Березень » 29 » Навчився боротися з дезінформацією пошуковик Google
18:03
Навчився боротися з дезінформацією пошуковик Google


Пошуковий движок Google отримав три функції, спрямовані на боротьбу з фейковими даними. Нововведення дають змогу подивитися на тему, що цікавить, з різних точок зору, надають інформацію про автора публікації та попереджають про не достовірність джерела деяких матеріалів.

Перше нововведення додає у видачу карусель альтернативної видачі (Perspectives). У ній розташовані фрагменти статей і посилання на сайти з різними поглядами на шукану тему. Наприклад, під час запиту “походження коронавірусу” Google “розбавить” видачу каруселлю з думками різних вчених, які заслуговують на довіру. Найближчим часом така функція буде доступна тільки користувачам у США.

Другий інструмент дає змогу швидко дізнатися інформацію про автора фрагмента тексту, який з’явився у видачі. Цей пункт незабаром буде доступний не тільки у форматі попередження, а й через контекстне “триточкове” меню поруч із кожною карткою.

Google також розширила дію представлених раніше функцій на нові регіони. Наприклад, вікно з попередженням про “сумнівну” якість опублікованої інформації найближчими місяцями стане доступним ще п’ятьма мовами, а вікно “Про цю видачу” з додатковими даними з’явиться у всіх країнах.

Останнім нововведенням стало переміщення вікна “Про цей сайт” у топ видачі. Воно демонструє опис шуканого сайту з кількох джерел. Воно також буде запущено в США, але пізніше може з’явитися і в інших регіонах.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 142 | Дата публікації: 29-03-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]