Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 17-04-2024
Головна » 2016 » Липень » 22 » Навчилися вирощувати людей в лабораторіях вчені
22:58
Навчилися вирощувати людей в лабораторіях вчені


 

Керівник МОЗ Нідерландів Едіт Шипперс заявила, що міністерство розглядає можливість "при суворих умовах і обмеженнях" вирощування ембріонів людей для наукових цілей.

Як відомо британські вчені отримали дозвіл на втручання в людський ген, і проводитимуть досліди на ембріонах. Таке право їм надав Комітет із запліднення і репродукції.

Досліди над ембріонами будуть проводитися для вивчення і вирішення проблем безпліддя, вроджених вад і хвороб та технік штучної репродукції. За словами Шипперс все, що буде зроблено має єдину мету: дозволити людям мати здорових дітей, в тому числі й тим, хто не може мати потомство через онкозахворювання.

Міністерство охорони здоров'я Нідерландів просить уряд внести поправки до законодавства, що поки обмежує можливості вчених. В перспективі науковці працюватимуть над подоланням різноманітних хвороб, навіть тих, що вражають людину на клітинному рівні.

В МОЗ наголосили, що дослідження будуть проходити під суворим контролем, в тому числі і за дотриманням "правила 14 днів".

"Правило 14 днів" говорить про те, що ембріони до двох тижнів ще не можуть вважатися людьми, оскільки ще не відомо, які його клітини стануть врешті людиною.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 1161 | Дата публікації: 22-07-2016 | Додав: adminA | Теги: вирощувати людей в лабораторіях, вчені | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]