Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 27-07-2024
Головна » 2024 » Травень » 9 » Науковці у Таїланді знайшли новий вид змій
00:44
Науковці у Таїланді знайшли новий вид змій


Дослідники, що вирушили в гірські печери Таїланду, щоб знайти зразки вапнякової гадюки, несподівано виявили зовсім новий вид змій з іклами, що нагадують леза.

Цей вид змій має світло-коричневе забарвлення зі світлішим відтінком ближче до голови й чорною облямівкою навколо окремих лусочок.

Незвичайну рептилію помітили, коли вона здіймалася на висоту 15 метрів, що еквівалентно п'ятиповерховому будинку.

Дослідникам вдалося виявити три екземпляри "печерної змії Кукрі", яку назвали на честь її місця проживання.

Біологи допомогли класифікувати новий вид рептилій, відзначивши, що у змій є два верхні ікла у формі леза, а також вони відрізняються незвичайною лускою ребристою, що допомагає їм пересуватися по скелях.

Відомо, що цей новий вид змій харчується яйцями рептилій, причому їхніми жертвами найчастіше стають місцеві види геконів.

Додамо, що змії можуть бути особливо небезпечними. За токсичністю отрути найнебезпечнішою змією вважається тайпан континентальний з Австралії. Його отрута в 100 разів токсичніша за отруту кобри, і однієї дози вистачить, щоб вбити 100 дорослих людей.

За кількістю летальних випадків лідирують ефи (чорні мамби) з Африки. Їх агресивність та швидкість роблять їх дуже небезпечними, а отрута може вбити людину протягом 20 хвилин.

За розмірами найбільшою змією у світі є пітон сітчастий, який може сягати 10 метрів у довжину. Хоча його отрута не смертельна для людини, він може завдати серйозних травм своїми потужними щелепами.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 54 | Дата публікації: 09-05-2024 | Додав: admin | Теги: змія, Новий, Таїланд, вид | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]