Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2012 » Лютий » 8 » Науковці побачили, як листок випустив газ - попереджав про небезпеку
17:06
Науковці побачили, як листок випустив газ - попереджав про небезпеку


Британські науковці, співробітники університету міста Ексетер з'ясували, що овочі вміють "розмовляти" між собою.

Дослідники провели експеримент на капусті. Біологи надрізали в овоча, що зростав на грядці, листок, після чого він випустив газ, що попереджав сусідні неушкоджені паростки про небезпеку. Ті, в свою чергу, запустили внутрішні механізми захисту: негайно підвищували в своєму біохімічному балансі токсичні речовини, які протидіють шкідникам, передусім гусені.

Як відзначили керівники експерименту, цей газ і є мовою спілкування між рослинами. Саме за його допомогою овочі інформують навколишній світ про необхідність підвищити рівень захисту.

Також науковці відзначили, що унікальність їхнього експерименту полягає в додаванні до газу ще й фотофорного гена світлячка, що якраз і дозволило зафіксувати процес "спілкування" рослин на плівці особливо чутливої камери-детектора фотонів.

Зараз британські біологи збираються далі розшифровувати мову рослинного світу.

Раніше науковці дійшли висновку, що багатство й розмаїття життя на Землі значно ширше, ніж передбачалося: офіційно відкриті і детально описані лише близько 1,2 мільйона видів з приблизно 9 млн всіх видів, які проживають на Землі.
 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 1767 | Дата публікації: 08-02-2012 | Додав: adminA | Теги: небезпеку-листок випустив газ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]