Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2022 » Листопад » 19 » Насправді прискорюють старіння ці "здорові" звички
00:12
Насправді прискорюють старіння ці "здорові" звички


сонячне світло Збільшити тривалість життя можна у різний спосіб. Але буває так, що ці методи суперечать одне одному. Експерти назвали п’ять звичок, які багато хто помилково вважає здоровими.

Фахівці з Американської асоціації пенсіонерів (AARP) перерахували п’ять звичок, які здаються здоровими, але насправді лише шкодять організму.

Ходьба

За словами Клер Морроу, старшого фізіотерапевта Hinge Health, якщо обмежувати фізичну активність лише ходьбою, то це погано позначиться на здоров’ї. Справа в тому, що організму обов’язково потрібні ще й силові тренування. Без таких тренувань середня людина може втратити після 30 років від 3 до 8 відсотків м’язової маси протягом 10 років, а після 60 років швидкість втрати цієї маси ще більше збільшується. При втраті м’язової маси підвищується ризик падіння, розвитку діабету, серцевих хвороб, передчасної смерті. Тому Національна служба охорони здоров’я Великобританії зазначає, що дорослим у віці 19-64 років силовим тренуванням потрібно приділяти хоча б дві години на тиждень.

Постійне носіння взуття

Ортопед Емілі Слічал наголошує, що якщо носити взуття навіть там, де воно не потрібне, то це може послабити стопи. В ідеалі пальці ніг повинні упиратися в землю, щоб підтримувати рівновагу. Також м’язи стопи здатні скорочуватися і таким чином зберігати поставу та рівновагу. Щоб не допустити негативних змін стопи, потрібно просто ходити босоніж по півгодини на день.

Пити воду при спразі

Проблема тут полягає не у воді, а в тому, що відчуття спраги – це ознака того, що ваш організм уже зневоднений. Експерименти на мишах показали, що при помірному обмеженні води протягом життя тварини живуть менше. Пояснюється це тим, що організм не захищений від хвороб серця, раку, підвищеного тиску.

Уникнення сонячного світла

Вплив сонячних променів на організм може бути різним. Все залежить від того, скільки людина часу проводить на сонці. В ідеалі людина має вранці перебувати на вулиці 15-30 хвилин і стільки ж ближче до вечора. Це, на думку Сари Медник, професора когнітивних наук із Каліфорнійського університету, це дозволить покращити здоров’я мозку та якість сну.

Вживання живильних батончиків

Незважаючи на свої переваги, такі батончики нерідко містять дуже багато цукру. Коли цукор входить у реакцію з білками, то утворюються кінцеві продукти глікування (AGE). Через останні на шкірі з’являються зморшки.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 159 | Дата публікації: 19-11-2022 | Додав: admin | Теги: старіння, Звичка, прискорення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]