Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2023 » Серпень » 21 » Наслідки падіння Луна-25 для космічного партнерства Китаю з рф ЗМІ озвучили
14:50
Наслідки падіння Луна-25 для космічного партнерства Китаю з рф ЗМІ озвучили


Зіткнення російського космічного корабля Луна-25 з Місяцем може викликати сумніви у глави Китаю Сі Цзіньпіна, який є партнером російського диктатора путіна з будівництва передбачуваної бази на Місяці, щодо продовження співпраці з рф. Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що російський космічний корабель прагнув першим приземлитися поблизу Південного полюса Місяця, передбачуваного розташування спільної бази, про яку космічні агентства Китаю та росії оголосили в 2021 році і домовилися побудувати разом.

Головний конструктор великого китайського проекту з дослідження далекого космосу очолив делегацію на космодром Східний на Далекому Сході росії, щоб бути присутнім на запуску і обговорити поглиблення співпраці між космічними програмами двох країн.

Як пише видання, коли місія закінчилася невдачею, повідомлення китайських ЗМІ про аварію були дуже рідкісними, а офіційне інформаційне агентство Сіньхуа опублікувало в неділю лише коротке повідомлення з п'яти пропозицій.

Нагадаємо, Луна-25 врізалася у Місяць. З моменту її запуску пройшло трохи більше тижня. Як відомо Луна - 25 стала першим російським космічним кораблем, який спробував здійснити посадку на Місяць після розпаду срср.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 94 | Дата публікації: 21-08-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]