Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2020 » Жовтень » 5 » NASA разом з архітекторами розробляють дизайн споруди - будинок на місяці
13:32
NASA разом з архітекторами розробляють дизайн споруди - будинок на місяці


Будинок на місяці: NASA разом з архітекторами розробляють дизайн споруди

Архітектурна компанія BIG та американське космічне агентство NASA розробляють дизайн перших постійних будівель на Місяці. Приміщення мають стати альтернативою для надувних та інших тимчасових споруд. Сама будівля буде безвідходною, також її планують видрукувати на 3D-принтері.

Перші будівлі будуть використовуватись для проживання вчених, що досліджуватимуть поверхню Місяця.

Цей проєкт отримав назву Olympus. Оскільки будівля стане першим позаземним проєктом компанії BIG, архітектори залучились підтримкою NASA.

За словами розробників, головною метою цього проєкту є спроба колонізувати Місяць, а для цього майбутні мешканці потребуватимуть стабільних будинків.

Це перша спроба людини в позаземному будівництві з надійними конструкціями, що забезпечують кращий тепловий, радіаційний та мікрометеоритний захист, ніж можуть запропонувати металеві або надувні середовища існування, – розповів представник компанії BIG.

Архітектори пояснюють, що дизайн приміщення абсолютно не є ключовим в проєкті, адже зараз найважливішими викликами є забезпечення функціонування такого будинку, його екологічність та надійність.

Для цього розробники заручаються підтримкою компаній, що займаються 3D-друком. Майбутні будинки повинні бути безвідходними та не псувати ландшафт Місяця.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 403 | Дата публікації: 05-10-2020 | Додав: adminA | Теги: NASA, будинок на місяці, дизайн споруди, архітектори | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]