Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2015 » Квітень » 8 » NASA працює над створенням повністю електричного літака
22:04
NASA працює над створенням повністю електричного літака


 

 

Американське аерокосмічне управління NASA працює над створенням повністю електричного літака, який буде оснащений 18 невеликими пропелерними двигунами.

Пропелери експериментального літака розміщуються на крилах розмахом 9,5 метра. Пропелери повністю електричні і працюють від літій-залізо-фосфатних акумуляторів. Кожен з них може функціонувати незалежно на різних швидкостях, щоб оптимізувати витрату енергії, при цьому під час зльоту працюють всі 18 двигунів, а під час польоту частина може відключатися, йдеться в повідомленні NASA.

Відмінною особливістю нової технології невеликих електричних пропелерів LEAPTech (Leading Edge Asynchronous Propeller Technology) є те, що вона дозволяє конструювати для літаків незвично тонкі по ширині крила.

У наступні місяці NASA проведе наземні випробування крил. На етапі випробувань крила будуть встановлені на вантажівці, яка буде розганятися до 112 км / год. Планується, що крейсерська швидкість літака складе 320 км / ч. Випробування пройдуть на авіабазі ВПС США "Едвардс" у Каліфорнії. На попередніх тестах встановлені на крилах двигуни розвивали швидкість до 64 км / год.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1244 | Дата публікації: 08-04-2015 | Додав: adminA | Теги: NASA працює над створенням повністю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]