Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2021 » Червень » 26 » NASA і Tide розробиляють пральний порошок для космосу
00:19
NASA і Tide розробиляють пральний порошок для космосу


NASA Tide Розвиток пілотованої космонавтики вже досяг того рівня, коли прийшла пора замислюватися про прання речей в польоті. Для виконання довгострокових місій в глибокому космосі буде потрібна не одна зміна одягу, тому вже розробляються технології для створення космічних пралень. NASA об’єднала зусилля з брендом Tide для створення і тестування аналогів пральних порошків, придатних для тривалих космічних місій з обмеженою кількістю особистих речей.

Для того, щоб вирішити задачу прання в космосі, Tide і NASA потрібно створювати технологію, що дозволяє не просто прати речі в незвичних умовах – при створенні складу необхідно враховувати обмежений обсяг води на борту корабля і необхідність її вторинного використання в будь-яких цілях, в тому числі – харчових.

Також дослідникам доведеться розробити модель пристрою для комбінованого прання і сушіння одягу з використанням спеціального прального складу, яке «можна потенційно інтегрувати в планетарні місця проживання, призначені для використання в місіях освоєння Місяця і Марса в умовах низької гравітації».

Очікується, що перші зразки з’являться на МКС в 2022 році. Результати тестів допоможуть компанії Proctor & Gamble (власнику Tide) розробити нові споживчі продукти для використання на Землі або розширити можливості вже існуючих продуктів. Якщо космічний туризм буде розвиватися такими ж темпами, як останнім часом, новий засіб може стати невеликим, але життєво важливим інноваційним продуктом, що робить більш комфортним життя космонавтів вже в доступному для огляду майбутньому.

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (англ. National Aeronautics and Space Administration, скор. NASA) – відомство, що відноситься до федерального уряду США і підкоряється безпосередньо Президенту США. Здійснює громадянську космічну програму країни, а також наукові дослідження повітряного і космічного просторів і науково-технологічних досліджень в галузі авіації, повітроплавання і космонавтики (за термінологією, прийнятою в США – астронавтики).


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 344 | Дата публікації: 26-06-2021 | Додав: admin | Теги: Tide, порошок, космос, пральний, NASA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]