Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2017 » Вересень » 13 » Найпотужніша за останні 20 років магнітна буря накриє Землю
11:21
Найпотужніша за останні 20 років магнітна буря накриє Землю


 

Через сильні спалахи на Сонці 13-14 вересня Землю накриє потужна магнітна буря

Магнітна буря буде найпотужнішою за останні 20 років, повідомляє «Рамблер».

Причиною бурі стали потужні спалахи на Сонці. Така сонячна активність вкрай небезпечна для космічних апаратів на орбіті та несе загрозу для здоров’я людей на Землі.

Лікарі попереджають, що бурі можуть викликати головний біль, підвищення артеріального тиску, розлад настрою, психічні відхилення у вигляді загострення.

При сильній метеозалежності медики рекомендують не сідати за кермо, не спускатися в метро і звертатися за допомогою до лікарів.

При цьому, більшість людей впливу магнітних бур за роботою не помічають. Насправді, від них страждають не більше 10% жителів планети.

Нагадаємо, що 7 вересня сильні геомагнітні бурі накрили й Україну. Проте 13 вересня геомагнітна обстановка в країні протягом доби коливатиметься від слабкої магнітної бурі (3 бали) до малої магнітної бурі (4 бали). 14 вересня очікується помірна геомагнітна буря (5 балів).

Декількома днями раніше вчені попереджали про сильні магнітні бурі через потужні спалахи на Сонці. Потоки частинок розрядженої плазми, викинуті під час сонячної активності, можуть викликати порушення в роботі систем зв’язку, навігації та електроніки.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 966 | Дата публікації: 13-09-2017 | Додав: adminA | Теги: магнітна буря, останні 20 років, земля | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]