Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2015 » Грудень » 26 » Найкращий спосіб, як запам’ятати інформацію вчені знайшли
18:45
Найкращий спосіб, як запам’ятати інформацію вчені знайшли


 

Психологи з Великої Британії та Німеччини назвали оптимальний спосіб довгострокового запам'ятовування інформації, який не потребує великих зусиль від людей, які його використовують.

Результати своїх досліджень автори опублікували в журналі Hippocampus, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Lenta.ru.

На думку фахівців, для довгострокового запам'ятовування нещодавно отриманої інформації достатньо зробити перерву тривалістю близько 10 хвилин. Протягом цього проміжку часу не можна відволікатися на інші джерела інформації, зокрема дивитися телевізор чи спілкуватися в соціальних мережах.

Запам'ятовування інформації в цьому випадку посилюється, а зазначений ефект проявляється навіть у осіб з проявами амнезії.

На думку психологів, це може означати, що навіть люди, у яких є проблеми з пам'яттю, не повністю втратили здатність відтворювати отриману раніше інформацію (у них збереглися спогади).

У своїх дослідженнях вчені залишали людей в порожній тихій кімнаті, освітленій тьмяним світлом, без мобільних телефонів. Після дослідів психологи просили учасників відтворити отриману раніше інформацію. Виявилося, що відпочилі люди навіть через тиждень згадували на 10% більше, ніж інші.

Нещодавно швейцарські психологи прийшли до висновку, що двоє з трьох особистісних якостей "темної тріади" - нарцисизм і макіавеллізм - сприяють кар'єрному росту та професійному успіху.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 1344 | Дата публікації: 26-12-2015 | Додав: adminA | Теги: запам’ятати інформацію, найкращий спосіб, вчені | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]