Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2023 » Грудень » 7 » Найбільший банк повстав проти криптовалюти - біткоїн хочуть заборонити в США
14:37
Найбільший банк повстав проти криптовалюти - біткоїн хочуть заборонити в США


Генеральний директор найбільшого американського банку JPMorgan розкритикував біткоїн, закликавши американський Конгрес заборонити використання цієї криптовалюти. Він стверджує, що біткоїн застосовується лише у злочинних цілях.

Про це Джеймі Даймон заявив під час щорічного слухання банківського комітету Сенату США. Як повідомляє CNBC, він також закликав до посиленого державного контролю над стейблкоїнами – криптовалютами з більш стабільним курсом, прив'язаним, як правило, до фіатних (національних) валют.

"Я завжди був категорично проти криптовалют, біткоїну тощо. Єдиний реальний приклад їх використання – це злочинність", – заявив Даймон, відповідаючи на запитання сенатора Елізаберт Уоррен про те, чи можуть криптовалюти вважатися привабливим інструментом для злочинців.

Варто зазначити, що JPMorgan – найбільший за розміром активів банк США. Попри слова Моргана, його банк активно розвиває напрямок блокчейн-послуг. Наприклад, у 2020 році банк запустив власний стейблкоїн JPM Coin, а до жовтня 2023 року щоденний обсяг транзакцій з цією криптовалютою сягнув $1 млрд.

Незважаючи на це, Джеймі Даймон закликав заборонити використання біткоїну в США. "Він використовується лише для криміналу – наркоторгівлі, відмивання грошей та ухилення від сплати податків. Якби я був при владі, я б його заборонив", – сказав CEO банку.

Крім JPMorgan, на слуханнях виступило керівництво й інших великих банків – Wells Fargo, Bank of America, Citigroup та Goldman Sachs. Керівники цих фінустанов погодилися з тим, що крипто-компанії слід зобов'язати дотримуватися тих самих правил боротьби з відмиванням грошей, що й традиційні фінансові установи.

"Терористам, наркоторговцям та країнам-ізгоям має бути заборонено використовувати криптовалюту для своєї злочинної діяльності. Конгресу час розпочати діяти", – сказала на це Уоррен.

Раніше ЗМІ вже писали, що використання біткоїну злочинцями є одним із найпоширеніших міфів про першу криптовалюту. Що не так з цим твердженням і які ще помилки устоялися щодо біткоїну, читайте у матеріалі.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 74 | Дата публікації: 07-12-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]