Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2022 » Серпень » 9 » На Землі зміниться клімат - американський астроном заявив, що Сонце почало втрачати масу
20:33
На Землі зміниться клімат - американський астроном заявив, що Сонце почало втрачати масу


Процес вплине на клімат. Кількість сонячного світла поступово зменшуватиметься.

Через овальну орбіту нашої планети відстань між Землею та Сонцем постійно змінюється протягом року – від 147 до 152 млн км. Про це повідомляє Live Science.

На думку астронома Браяна Діджорджіо із Каліфорнійського університету в Санта-Крузі, середня відстань від Землі до Сонця поступово збільшується.

 “Нашому Сонцю згідно з прогнозами, залишилося жити ще приблизно 5 млрд років, але настане час, коли наша зірка почне повільно вмирати, і перед цим Сонце втратить приблизно 0,1% своєї маси. Хоча це здається і небагато, але цей показник можна порівняти з масою Юпітера, який у 318 разів важчий за Землю”, — сказав Діджорджіо.

Процес втрати маси Сонця вже запущено, слабшає сила тяжіння. Це означає, що Земля йде від зірки приблизно на 6 см щорічно. За підсумками своєї еволюції Сонце перетвориться на величезне червоне небесне тіло.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 229 | Дата публікації: 09-08-2022 | Додав: adminA | Теги: земля, американський астроном, зміна клімату, Сонце втрачає масу | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]