Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2018 » Квітень » 2 » На вирішення проблеми з витоком даних Facebook знадобиться "кілька років"
23:04
На вирішення проблеми з витоком даних Facebook знадобиться "кілька років"


 

У розмові з американським новинним сайтом Vox, у понеділок, 2 квітня, керівник Facebook Марк Цукерберг зазначив, що компанії потрібно буде "кілька років" для вирішення проблем, виявлених у зв'язку з несанкціонованим витоком особистих даних користувачів.

Засновник соцмережі зауважив, що одна з проблем Facebook полягала в "ідеалізмі". Зосередившись на позитивних аспектах соцмережі як інструменту, що поєднує людей, творці Facebook "не витратили достатньо часу, не продумали деякі слабкі сторони використання інструментів", наводить слова Марка Цукерберга AFP.

Вирішення ж проблеми, за словами керівника Facebook, потребуватиме кількох років. "Я хотів би розв'язати ці проблеми за три чи шість місяців, та реальність полягає в тому, що вирішення цих питань потребуватиме тривалішого періоду часу," - заявив Цукерберг.

Нагадаємо, що скандал довкола найбільшої інтернет-соцмережі світу спалахнув після того, як ЗМІ повідомили, що британська компанія з аналізу даних Cambridge Analytica зібрала у 2016 році дані профілів 50 мільйонів користувачів соцмережі Facebook без їхньої згоди. Cambridge Analytica допомагала штабу тодішнього кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа під час передвиборної кампанії. Метою збору і обробки даних було створення програмного забезпечення для передбачення політичних симпатій виборців, а також впливу на них.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 919 | Дата публікації: 02-04-2018 | Додав: adminA | Теги: виток даних, facebook, кілька років, вирішення проблеми | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]