Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2021 » Липень » 21 » Рідкісну 45-кілограмову "місячну" рибу вимило на узбережжя Орегону. Її заморозять і будуть вивчати
12:16
Рідкісну 45-кілограмову "місячну" рибу вимило на узбережжя Орегону. Її заморозять і будуть вивчати


На пляж у штаті Орегон вимило рідкісну рибу опах — це єдина відома повністю теплокровна риба.

Спершу її заморозять, а потім для розтину передадуть студентам. Про це повідомили у приватному океанаріумі Seaside Aquarium.

Знайдена риба була завдовжки метр, а важила — 45 кілограмів. Її тіло було вкрите яскравою червонувато-оранжевою лускою з білими плямами. Через зовнішній вигляд опах ще називають «місячною» рибою.

В океанаріумі зазначили, що своїм відвідувачам пропонували подивитися не лише риб в акваріумах, а й на опаха, що вимило на пляж. У закладі не знають, як «місячна» риба загинула. Але, ймовірно, вона померла недалеко від берега, оскільки на пляж її викинуло у «чудовому стані».

Біологиня з Національного управління океанічних і атмосферних досліджень Хайді Дьюар сказала, що здивована тим, що в Орегоні знайшли рибу великого розміру.

 

За її словами, опахи проживають біля узбережжя Каліфорнії, тому не дивно, що риба допливла до сусіднього штату. Дослідниця припускає, що опах рухався на північ через нагрівання океану, повідомляє Washington Post.

Про «місячних» риб відомо небагато. У 2015 році дослідники повідомили, що опах — це наразі єдина відома повністю теплокровна риба. Вона має кровоносні судини у зябрах, що дозволяє циркулювати теплу кров по всьому тілу.

Також в океанаріуму кажуть, що «місячна» риба може виростати до двох метрів та важити 270 кілограмів — саме таку рибу знайшли у річці Колумбія у 2009 році.

Щоб більше дізнатися про опахів, знайдену рибу збережуть для вивчення. Її заморозять до початку навчального року, а потім передадуть студентам для розтину. Після цього зразки опаха дослідять науковці. За допомогою вмісту шлунка можна визначити, чим харчувалася риба, за допомогою луски — де вона жила.

Крім того, планується, що скелет 45-кілограмової риби після вивчення показуватимуть на виставках.

 

Безпілотник зняв кадри величезної групи китів біля узбережжя Нового Південного Уельсу, які демонстрували зовсім не типові для Австралії техніки упіймання криля.

Раніше вчені виявили, що три види глибоководних акул, що мешкають у водах Нової Зеландії, світяться в темряві.

Вчені вважають, що більшість видів риб повністю зникне до 2048 року.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 345 | Дата публікації: 21-07-2021 | Додав: adminA | Теги: штат Орегон, Пляж, рідкісна риба опах | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]