Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2017 » Квітень » 12 » На Титані можуть мешкати вибухонебезпечні живі організми - вчені
23:43
На Титані можуть мешкати вибухонебезпечні живі організми - вчені


 

 

Вченим вдалося встановити властивості живих організмів, які теоретично можуть мешкати на Титані, супутнику Сатурна, максимально схожому на Землю небесному тілі.

Дослідники представлять результати своєї роботи на астрономічній конференції в Глазго, яка пройде там 13 квітня 2010 року.

Lenta.ru пише про зміст майбутньої доповіді з посиланням на видання Universe Today, де опубліковані тези вчених.

Відомо, що на поверхні супутника Сатурна метан і етан перебувають в рідкому вигляді, тому саме ці хімічні сполуки дослідники взяли за основу для гіпотетичних організмів. В результаті їм вдалося встановити, що молекули сполук, що беруть участь в обміні речовин гіпотетичних жителів Титана, мають менше атомів, ніж молекули сполук, що беруть участь у метаболізмі земних організмів.

Крім цього, вчені дійшли до висновку, що в обміні речовин організмів з Титана бере участь більше елементів, ніж у метаболізмі їх земних "колег", - крім згаданих вуглецю і водню, у ньому може брати участь фосфор, сірка та кремній.

Саме цей факт робить подібні організми токсичними для більшої частини земного життя. Крім цього, через малу кількість сонячного світла, що надходить в атмосферу Титана, подібні організми для економії енергії, найімовірніше, ведуть малорухливий спосіб життя.

Вибухонебезпечність подібних істот, у свою чергу, пояснюється тим, що комфортна температура для них складає мінус 180 градусів за Цельсієм - саме така температура на поверхні Титану. Таким чином, потрапивши у земні умови, подібний організм скипів би і вибухнув, отруївши простір навколо себе.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1044 | Дата публікації: 12-04-2017 | Додав: adminA | Теги: вибухонебезпечні живі організми, титан, вчені | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]