Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2021 » Липень » 28 » На Шрі-Ланці випадково знайшли найбільший сапфір у світі
00:09
На Шрі-Ланці випадково знайшли найбільший сапфір у світі


На південному заході Шрі-Ланки, поблизу міста Ратнапура, землекопи випадково знайшли найбільший у світі сапфір.

Зазначається, у Національному управлінні Шрі-Ланки з питань коштовного каміння та дорогоцінностей підтвердили унікальну знахідку.

Дорогоцінний камінь знайшли випадково, коли копали криниці на задньому дворі одного з будинків. Це сталось майже рік тому, а весь цей час його очищали від бруду та нашарувань. Також встановлювали його вартість.

сапфір світ шрі-ланка

Знайдена брила виявилася скупченням зірчастого сапфіру вагою приблизно 510 кілограмів (2,5 мільйона каратів). Такого великого каменю у світі ще не було. Попередньо встановлено, що він може коштувати близько 100 мільйонів доларів.

Власник гігантського каменя є торговцем коштовностями у третьому поколінні. Цю знахідку він назвав "Сапфіром щасливої випадковості".

"Я ніколи раніше не бачив такого великого зразка. Він міг сформуватися приблизно 400 мільйонів років тому", - сказав відомий гемолог (фахівець з дорогоцінного каміння) Гаміні Зойса.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 354 | Дата публікації: 28-07-2021 | Додав: admin | Теги: сапфір світ шрі-ланка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]