Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2021 » Липень » 31 » На рекордні €746 мільйонів Люксембург оштрафував Amazon
15:29
На рекордні €746 мільйонів Люксембург оштрафував Amazon


Управління із захисту даних Люксембургу (CNPD) оштрафувало американську компанію Amazon на рекордні 746 мільйонів євро за недотримання правил конфіденційності ЄС.

Про це повідомляє CNBC.

Також регулятор доручив Amazon переглянути деякі нерозкриті методи ведення бізнесу.

Amazon, європейська штаб-квартира якої знаходиться в Люксембурзі, заперечує наявність будь-яких порушень.

“Забезпечення безпеки інформації наших клієнтів і їх довіри є головними пріоритетами. Витоку даних не було, і ніякі дані клієнтів не передавалися третім особам. Ці факти беззаперечні. Ми категорично не згодні з постановою CNPD і маємо намір подати апеляцію. Рішення, яке стосується того, як ми показуємо клієнтам релевантну рекламу, ґрунтується на суб’єктивній і неперевіреній інтерпретації європейського закону про конфіденційність”, – заявили в компанії.

Розслідування CNPD почалося в 2018 році після того, як французька група по захисту конфіденційності La Quadrature du Net подала скаргу на Amazon.

Органи з нагляду за захистом даних в Європі мають право штрафувати компанії до 4% їх річного обсягу продажів в світі. Хоча штраф Amazon обчислюється сотнями мільйонів, за великим рахунком він відносно невеликий.

У Нідерландах управління із захисту даних оштрафувало соціальну мережу TikTok на 750 тисяч євро (885 тисяч доларів).


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 357 | Дата публікації: 31-07-2021 | Додав: adminA | Теги: Amazon, штраф, €746 мільйонів, Люксембург | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]