Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2023 » Березень » 22 » На райському острові утворилися скелі з пластику - екологічна катастрофа
20:13
На райському острові утворилися скелі з пластику - екологічна катастрофа


Острів Хендерсон, що є об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і домом для унікальної флори та фауни, потерпає від пластикового забруднення. Там науковці спостерігають незвичне явище — пластикові скелі. Про це заявили дослідники з Університету Тасманії.

Забруднені пляжі

Екологи проінспектували пляжі острова, та виявили, що вони вкриті пластиковими каменями. Брили утворились через відходи, що потрапили в океан. Пластик впродовж довгого часу розмивався хвилями та припливами, тож утворив маленькі часточки, що потім перетворились у  кам'яну скелю. Дослідники б'ють на сполох, адже все це становить небезпеку для дикої природи. Забруднення може зруйнувати коралові рифи, порушити харчовий ланцюг та завдати шкоди морським мешканцям.

Острів Хендерсон знаходиться у Тихому океані та має найвищу щільність пластикових відходів серед усіх інших місць у світі. Наразі там накопичилося близько 38 мільйонів шматків пластику, причому понад 13 000 шматків пластику прибиває до берега щодня.

Забруднення пластиком є глобальною проблемою, оскільки мільйони тонн пластикових відходів щороку скидаються в наші океани. За невтішними прогнозами науковців у 2050 році риби в океанах буде менше, ніж пластику.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 126 | Дата публікації: 22-03-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]