Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2017 » Квітень » 22 » На п’ять мільярдів доларів вихідець з України продав акцій Facebook
21:38
На п’ять мільярдів доларів вихідець з України продав акцій Facebook


 

Засновник WhatsApp Ян Кум за останні дванадцять місяців продав і подарував акцій Facebook на $5 мільярдів.

Свій пакет акцій Ян Кум отримав у 2014 році, коли Марк Цукерберг викупив найпопулярніший у світі месенджер за $19 мільярдів, – повідомляє Watcher.

Починаючи з першого квітня 2016 року Кум в ході ряду невеликих угод продав 30 млн акцій Facebook. Всього мова йде про 120 транзакцій на загальну суму в $3.7 млрд.

За рік Кум скоротив кількість своїх акцій Facebook у більш ніж два рази: з 2,6% акцій класу А до 1,2%. Зазвичай, великі акціонери компанії не продають так багато акцій одночасно.

Подібну річ минулого року зробив тільки Цукерберг, що використав виручені кошти для свого благодійного фонду.

Зазначимо, Ян Кум народився в Києві, а мешкав у Фастові, що неподалік від столиці.

До США Кум імігрував разом з матір’ю та бабусею, які обрали для проживання невелике каліфорнійське місто Маунтін-В’ю, що розташувалося в Кремнієвій долині. В Маунтін-В’ю за програмою соціальної підтримки вони отримали маленьку квартиру з двома спальнями. Його батько, який помер 1997 року, перебратися до США не зміг.

Ян навчився вільно спілкуватися англійською, але ніяк не міг звикнути до поверхневого стилю спілкування американських студентів, постійно згадуючи про українських друзів, з якими пліч-о-пліч провів десять шкільних років.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1100 | Дата публікації: 22-04-2017 | Додав: adminA | Теги: україна, п’ять мільярдів доларів, вихідець, продаж акцій Facebook | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]