Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2013 » Грудень » 30 » На ноутбуки, замовлені в інтернеті, агенти встановлюють шпигунські програми - Der Spiegel
23:01
На ноутбуки, замовлені в інтернеті, агенти встановлюють шпигунські програми - Der Spiegel


Агенти встановлюють шпигунські програми на ноутбуки замовлені в інтернеті

Коли ви замовляєте ноутбук в інтернеті, то впевнені, що комп’ютер прибуде до вашої домівки найкоротшим шляхом – зі складу виробника чи продавця. Насправді, все не так просто.

Комп’ютер замовлений в інтернеті, може зробити одну зупинку у секретній лабораторії Агентства національної безпеки США. Тут спеціальні агенти встановлять на замовлений апарат шпигунське програмне забезпечення та можливо додадуть щось із специфічного обладнання з метою вести спостереження за цікавим для них об’єктом, яким є замовник техніки.

Ось чому експерти радять купувати комп’ютер в магазинах, повідомляє сайт The Daily Dot.

Цікаві подробиці діяльності таких лабораторій розкрив в недавній статті журнал Der Spiegel.

Спосіб, яким агенти перенаправляють нову техніку до своїх секретних лабораторій, вважається однією із найефективніших операцій, які проводить американська розвідка. За інформацією Der Spiegel, цей метод дозволяє агентам розвідки без проблем потрапляти у будь-які мережі за закриті інформаційні системи.

Der Spiegel розповів і про інші проекти, які реалізує секретний технологічний підрозділ АНБ: від аналізу повідомлень про помилки операційної системи Microsoft Windows до безпосереднього під’єднання до трансатлантичних кабелів.

Журнал Der Spiegel не повідомляє, звідки журналісти отримали сенсаційні дані про таємну діяльність американської розвідки, проте відомо, що раніше джерелом для унікальних розслідувань були матеріали, які викрав екс-агент ЦРУ  Едвард Сноуден.




За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1483 | Дата публікації: 30-12-2013 | Додав: adminA | Теги: ноутбуки, шпигунські програми, інтернеті, Der Spiegel, агенти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]