Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2022 » Липень » 15 » На Марсі NASA поки припинило польоти гелікоптера Ingenuity — заважають зима та пил
15:10
На Марсі NASA поки припинило польоти гелікоптера Ingenuity — заважають зима та пил


Національне управління США з аеронавтики і дослідження космосу (NASA) заявило, що тимчасово припиняє польоти на Марсі гелікоптера Ingenuity.Гелікоптер Ingenuity здійснив черговий політ на Марсі в межах дослідницької місії. Про це йдеться у пресрелізі відомства.

«Зараз на Марсі сезон пилу та зима, а це означає, що в повітрі більше пилу та менше сонячного світла для того, щоб зарядити батареї Ingenuity. Очікується, що рівень пилу знизиться до кінця липня, тому команда вирішила дати акумуляторам гелікоптера перерву на кілька тижнів і відновити їхній щоденний рівень заряду», — заявили в NASA. Очікується, що за вдалих умов Ingenuity поновить польоти приблизно на початку серпня.

Марсіанський вертоліт Ingenuity піднімався в марсіанське небо 29 разів, набагато перевершивши очікування та надавши вченим нову точку огляду на Червоній планеті. Передбачалось, що він зможе піднятись в небо лише 5 разів. Марсіанський вертоліт Ingenuitу мав піднятись у небо 5 разів — а зміг 28.

5 квітня 2021 року американський марсохід Perseverance успішно висадив на поверхню Червоної планети вертоліт Ingenuity. Ровер Perseverance успішно висадив на Марс вертоліт Ingenuity. Йому потрібно «пережити» ночівлю.

6 липня 2021 року марсіанський вертоліт Ingenuitу здійснив свій найдовший політ.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 187 | Дата публікації: 15-07-2022 | Додав: adminA | Теги: марс, польоти гелікоптера Ingenuity, зима, NASA, Пил | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]