Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2019 » Липень » 4 » На Марсі NASA перемістило бур
17:57
На Марсі NASA перемістило бур


 

 

NASA перемістило бур на Марсі

Космічний апарат NASA InSight провів операцію з перестановки опори бурової установки. Її зробили за допомогою роботизованої руки.

Як повідомляють в NASA, тепер команда місії зможе розглянути, чому бур InSight не може продовжувати роботу.

«Ми завершили перший етап нашого плану з порятунку бура. Ми ще не закінчили. Але вся команда натхнена, оскільки ми дуже близькі до того, щоб знову змусити бур рухатися», — розповів один з учасників команди місії Трой Хадсон.

Мета створення бура InSight — свердління марсіанського грунту на глибину п’яти метрів. При цьому він зміг просвердлити тільки 30 сантиметрів і застряг 28 лютого.

Ймовірно, що бур наткнувся на камінь. Вчені думають про варіант натиснути на грунт ковшем, щоб звільнити бур.

Раніше космічне агентство NASA оголосило про початок реалізації нової стратегії освоєння Місяця, яка передбачає залучення міжнародних і комерційних партнерів.

У червні 2018 року агенція NASA повідомила, що припинило виконання наукових операцій марсоходом Opportunity через пилову бурю. Буря перешкоджала проникненню сонячних променів крізь атмосферу і позбавляла марсохід джерела енергії, оскільки апарат працює на сонячних батареях.

У лютому NASA зробила останню спробу зв’язатися з апаратом і після невдачі оголосила його місію завершеною. Останнім посланням роверу з Землі була пісня Біллі Холідей «I`ll Be Seeing You». Агенція також опублікувала останні кадри, які побачив Opportunity перед бурею.


За матеріалами Новини науки
Переглядів: 549 | Дата публікації: 04-07-2019 | Додав: adminA | Теги: NASA, переміщення буру, марс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]