Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2018 » Вересень » 3 » На американських фермах безпілотні трактори замінять робочих. ВІДЕО
20:16
На американських фермах безпілотні трактори замінять робочих. ВІДЕО


 

Безпілотні трактори замінять робочих на американських фермах

Стартап Bear Flag Robotics залучив $ 3,5 млн на виробництво автономних тракторів. Розробники обіцяють, що створена ними техніка зможе виходити в поле і обробляти землю без допомоги людини. Компанія сподівається, що роботи успішно замінять відсутню робочу силу і допоможуть підвищити врожаї на американських фермах.

За прогнозами ООН, до 2050 року населення Землі перевищить 9 млрд людей, в результаті чого зросте попит на продукти харчування. До цього часу площа орних земель скоротиться, а урбанізація призведе до зменшення числа фермерів. Уже зараз сільське господарство стикається з браком робочої сили.

На ці проблеми звернули увагу учасники бізнес-акселератора Y Combinator АйДжиН Кафіеро і Обрі Доннеллан, які розробляють безпілотні трактори Bear Flag Robotics. Вони вчать техніку орієнтуватися без допомоги GPS - замість цього система вчиться розпізнавати навколишнє оточення за допомогою датчиків і камер.

Стартап планує випускати трактори, які будуть не тільки обробляти землю, але також обробляти рослини фунгіцидами та гербіцидами. Фермерам не доведеться мати справу з токсичними речовинами, більш того, їх продуктивність підвищиться без шкоди для здоров'я. Техніка буде працювати в полі в будь-який час доби і в будь-яку погоду.

«Уявіть, що фермер прокидається о 5 ранку, а його поле вже оброблено, оскільки машина" встала "о 2 годині ночі і відразу взялася за справу. Трактор самостійно "взяв" обладнання в гаражі і пропахав землю », - розповів CNBC інвестор Рохіт Шарма, який увійшов до ради директорів компанії.Однак перший час трактори не зможуть приймати самостійні рішення - їх пересування віддалено контролюватиме оператор. Одночасно він зможе керувати кількома машинами.

Хоча Bear Flag Robotics ще не завершила розробку безпілотного трактора, компанією вже зацікавилися інвестори. На початковому раунді стартап залучив $ 3,5 млн від венчурної фірми True Ventures, а до цього зібрав $ 1 млн від групи інвесторів.

Засновниця компанії Обрі Доннеллан вважає, що компанія зможе конкурувати з такими агрогігантами, як Deere та CNS Global. Іншого вибору у Bear Flag Robotics немає.

«Ми повинні підвищити продуктивність сільського господарства на 70% до 2050 року» - зазначає Доннеллан.

Першу модель безпілотного трактора стартап представить вже в 2018 році, а отримати до неї доступ можна буде за договором лізингу. Поки невідомо, у скільки оренда обійдеться американським фермерам.

Багато країн переживають кризу в сфері сільського господарства - молоді люди все частіше переїжджають в міста і працюють в інших індустріях, а покоління фермерів старіє і з трудом справляється зі зростаючим обсягом завдань. В Японії цю проблему вирішують за допомогою дронів. Безпілотники обробляють рослини пестицидами і удобрюють землю, а також відстежують стан врожаю. Очікується, що БПЛА підвищать продуктивність і скоротять витрати на вирощування рису на 75%. В Китаї фермерів замінюють роботами,


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 805 | Дата публікації: 03-09-2018 | Додав: adminA | Теги: безпілотні трактори, американські ферми, Робочі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]