Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2023 » Січень » 5 » Можна продати своє тіло для науки: 9 способів
15:16
Можна продати своє тіло для науки: 9 способів


NASA набрало добровольців, які проведуть два місяці в ліжку.

Дослідження, яке проводилося в Німеччині, було частиною вивчення того, як штучна гравітація може впливати на тіло. Учасникам заплатили 16 500 євро (18 500 доларів США), але не так, як це звучить. Відібрані 24 людини провели 60 днів лежачи, при цьому всі експерименти, їжа та дозвілля виконувалися в горизонтальному положенні.

Проте експеримент — це лише один із багатьох способів отримати гроші за допомогу в наукових дослідженнях.

Якщо ви хочете допомогти науковому співтовариству (і, можливо, врятувати кілька життів), ви можете зробити кілька нетрадиційних, але потенційно прибуткових кроків.

Нижче наведено короткий перелік, але майте на увазі: не всі ці стратегії приносять легкі гроші.

Полежте в ліжку 60 днів поспіль у рамках дослідження NASA

Виплата: 18 500 доларів США

NASA заплатить тобі за те, щоб залишитися в ліжку.

Але є заковика: ви повинні залишатися там 60 днів 24 години на добу. Дослідження постільного режиму допомагають дослідникам NASA побачити деякі зміни, через які зазнає тіло астронавта через невагомість космічного польоту.

Дослідники вже відібрали учасників для свого вступного класу, але в листопаді 2021 року NASA оголосило про контракт на суму майже 50 мільйонів доларів США на продовження досліджень постільного режиму.

Оплата за те, щоб полежати кілька місяців, може здатися легкими грошима, але майте на увазі, що відбіркова комісія шукає учасників, які володіють фізичними та психологічними рисами справжнього космонавта.

Вам доведеться тримати голову нахиленою вниз на шість градусів увесь час, поки ви лежите, навіть коли ви миєтеся, їсте та користуєтеся туалетом.

Як сказав Forbes Роні Кромвель, старший науковий співробітник, який раніше проводив дослідження постільного режиму для NASA: "Ми хочемо бути впевненими, що вибираємо людей, які психічно готові провести [два місяці] в ліжку. Не всім це подобається. Не кожному. Людина може терпіти тривалий час у ліжку".

Продайте свою плазму крові

Виплата (за пожертву): близько 50 доларів США

Плазма є найбільшим компонентом крові людини. Це багата білком рідина, яка містить переважно воду, але також наповнена ферментами, антитілами та солями. Цю клейку, липку жовтувату речовину можна використовувати для створення терапії для лікування людей із порушеннями згортання крові, аутоімунними захворюваннями та навіть постраждалих від опіків.

Донорство плазми часто називають "даром життя", згідно з DonatingPlasma.org, оскільки лікування деяких станів не можна зробити синтетичним шляхом і потребує внеску людини.

Під час донорства плазми кров забирається, і автоматична машина відокремлює плазму від інших компонентів крові, які повертаються донору. Плата за донорство плазми різниться від сайту до сайту, але середня виплата зазвичай становить близько 50 доларів США за пожертву .

За даними Американського Червоного Хреста, ви можете безпечно робити пожертви приблизно раз на місяць, і типовий сеанс займає менше двох годин.

Пожертвуйте свої яйцеклітини

Виплата (за пожертву): зазвичай від 8 000 до 14 000 доларів США

Донорство яйцеклітин дозволяє людям, чиї яєчники не виробляють здорові яйцеклітини, завагітніти, використовуючи донорські яйцеклітини іншої людини.

У Сполучених Штатах Американське товариство репродуктивної медицини стверджувало, що "неприйнятно", коли комусь платять більше ніж 10 000 доларів США за яйцеклітини, але у 2016 році ASRM скасувала цю вказівку як частину федерального антимонопольного закону поселення.

У Центрі фертильності Лангона Нью-Йоркського університету в Нью-Йорку компенсація за цикл донорства яйцеклітин сьогодні становить рівно 10 000 доларів США та включає безкоштовне медичне обстеження. Weill Cornell Medicine описує стандартні кроки для донорства яйцеклітин, які вимагають близько чотирьох тижнів часу.

Під час циклу донорства пацієнтам вводять препарати для запліднення, щоб їхні яєчники виробляли більше яйцеклітин. (Відповідні жінки, як правило, віком від 21 до 35 років.) Процедура вилучення яйцеклітини займає близько 20 хвилин, але може знадобитися кілька днів відновлення.

Ви повинні знати про ризики, пов’язані з процесом донорства яйцеклітин, перш ніж зареєструватися. Ускладнення можуть включати такі проблеми зі здоров’ям, як тривалий аномальний ріст тканин поза маткою (ендометріоз), примхливість, інфекцію, пошкодження нирок і в рідкісних випадках смерть.

Донорство яйцеклітин може навіть викликати рак, хоча вчені кажуть, що знадобляться десятиліття, щоб точно визначити, чи існує зв’язок.

І, звісно, ​​оскільки діти, народжені з донорських яйцеклітин, матимуть спільну ДНК зі своїм донором, жінки, які роблять донори, також повинні знати, що діти, яких вони допомагають створити, можливо, колись захочуть зв’язатися та встановити контакт.

Здайте свою сперму

Виплата (за пожертву): зазвичай 35-125 доларів США

Донорство сперми, звичайно, набагато легше і менш ризиковане, ніж донорство яйцеклітини. За даними SpermBankDirectory.com і Каліфорнійського банку сперми , можуть заплатити від 35 до 125 доларів США за пожертвування.

Багато програм вимагають шестимісячного чи річного зобов’язання пожертвувати. Manhattan Cryobank каже, що платить донорам 1500 доларів США на місяць за сперму.

Як правило, банки сперми вибагливі до донорів. Вони шукають чоловіків, які є здоровими, відносно високими (зазвичай принаймні 5’7″), молодими (до 40 років) і освіченими.

Донори сперми повинні пам’ятати, що навіть якщо вони вирішать здавати сперму анонімно, донорство сперми ніколи не є 100-відсотковим інкогніто. Ваша ДНК завжди знає, хто ви є, і зі збільшенням кількості послуг з тестування ДНК ваші нащадки одного разу зможуть дотягнутися до вас.

Станьте сурогатною матір’ю, виношуючи дитину в утробі

Виплата: 24 000-45 000 доларів США

Жінки, які виношують дитину для іншої пари, можуть заробити досить велику суму грошей за дев’ятимісячний період виношування, відомий як "гестаційне сурогатне материнство".

Але залучення та оплата послуг сурогатної матері не скрізь законні. Закони штатів щодо сурогатного материнства в США складні та суперечливі.

У Нью-Йорку та Мічигані існує заборона на контракти про сурогатне материнство, і ви можете відсидіти у в’язниці або заплатити значні штрафи за таке. Деякі штати, однак, наполягають на зміні цих правил.

У 2018 році штат Вашингтон узаконив пряму оплату виношування дитини, тоді як Каліфорнія дозволила сурогатне материнство з 2013 року .

Запишіться на платні клінічні дослідження

Виплата: залежить від програми

Національний інститут охорони здоров’я веде пошукову базу даних ClincalTrials.gov для клінічних досліджень на людях по всьому світу. Учасники можуть бути піддослідними кроликами для нових медичних продуктів, як-от препаратів для лікування високого кров’яного тиску, або взяти участь у спостережних дослідженнях, як-от дослідження, яке фіксує вплив різних способів життя на здоров’я серця.

Суб’єктам зазвичай платять за участь у клінічних випробуваннях , і в більшості випадків чим більший ризик, тим більша винагорода.

Якщо ви все-таки вирішите взяти участь у дослідженні, вибирайте з розумом і обережно, оскільки не всі дослідження на сайті регулюються або оцінюються на безпечність Управлінням з контролю за продуктами й ліками США.

Запишіться на психологічне навчання

Виплата: залежить від програми

Платні психологічні дослідження, наприклад ті, що вивчають людську поведінку та роботу мозку, можуть не давати такої високої прибутковості, як клінічні випробування, але вони, як правило, несуть менший ризик і вимагають меншого часу.

Більшість дослідницьких університетів зберігають онлайн-базу даних досліджень, щоб люди могли легко зареєструватися.

Наприклад, ось список останніх платних досліджень, які пропонує Нью-Йоркський університет . Ви можете заробити 10 доларів США, щоб визначити деякі кольори, або 130 доларів США, щоб отримати "м’які удари по зап’ястку" та занурити руку у ванну з крижаною водою .

Пожертвуйте свій кістковий мозок

Виплата за пожертву: відшкодування транспортних та інших витрат

Подібно до продажу плазми крові, ви також можете продавати свій кістковий мозок. Для людей, яким потрібна трансплантація кісткового мозку, очікування іноді може бути довгим і виснажливим.

Кістковий мозок є одним із органів, якому найважче знайти відповідність, шукаючи трансплантацію. За даними Be The Match, ймовірність знайти збіг становить від 29 до 79 відсотків "залежно від етнічного походження пацієнта".

Хоча Be The Match не оплачує донорство кісткового мозку, вони відшкодовують донорам вартість процедури та транспортні витрати, а також можуть компенсувати інші витрати в кожному конкретному випадку.

Віддайте своє мертве тіло науці

Виплата: безкоштовна кремація

Ця остання ідея є начебто хворобливою, але якщо ви хвилюєтеся, що вас не турбують, коли ви мертві, ви можете пожертвувати своє тіло науці. Це допомагає з різноманітними видами досліджень та освіти.

Такі заклади, як BioGift і Science Care , покривають витрати на кремацію, яка може досягати 1000 доларів США.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 190 | Дата публікації: 05-01-2023 | Додав: adminA | Теги: 9 способів, продаж, своє тіло, наука | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]