Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2022 » Липень » 5 » Можна буде автоматично в електронній формі отримати документ про нормативну оцінку землі
14:14
Можна буде автоматично в електронній формі отримати документ про нормативну оцінку землі


Кабмін вніс зміни до Методики нормативної грошової оцінки земельних ділянок (далі - Методика).

Відповідну урядову постанову № 753 було прийнято 1 липня 2022 року.

Зокрема, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль роз'яснив, що послуга отримання документа про нормативну оцінку землі буде впроваджена повністю в автоматичному режимі та електронній формі. Документ надаватиметься з використанням QR-коду та без участі чиновників.

Згідно зі змінами до Методики дані про нормативну грошову оцінку окремої земельної ділянки оформляються за заявою, форму якої наведено в додатку 16 до Методики, що подається в електронній або паперовій формі, як витяг із технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок за формою згідно з додатком 17 до Методики.

У разі розташування земельних ділянок у межах кількох оціночних районів та/або адміністративно-територіальних одиниць, та/або категорій лісів нормативна грошова оцінка таких земельних ділянок визначається як сума нормативних грошових оцінок їх частин, що розташовані у відповідних земле-оціночних районах та/або адміністративно-територіальних одиницях, та/або категоріях лісів.

Витяг із технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок оформляється і видається автоматично в електронній формі з використанням програмного забезпечення Державного земельного кадастру.

У разі відсутності в Державному земельному кадастрі відомостей про нормативну грошову оцінку земельних ділянок, що унеможливлює автоматичну видачу витягу із технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок із використанням програмного забезпечення Державного земельного кадастру, такий витяг оформляється протягом трьох робочих днів з дати надходження відповідної заяви із наявної технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок за підписом працівника відповідного територіального органу Держгеокадастру, до посадових обов'язків якого належить надання зазначених витягів.

У разі подання заяви в електронній формі витяг із технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок або мотивована відмова в наданні такого витягу видається в електронній формі за допомогою технічних засобів електронних комунікацій із накладенням кваліфікованого електронного підпису, а за бажанням заявника може також надаватися в паперовій формі.

Документом викладено в новій редакції додаток 9 до Методики «Коефіцієнт, який враховує розташування території територіальної громади в межах природно-сільськогосподарського району» та додаток 17 до Методики «Витяг із технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок».


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 213 | Дата публікації: 05-07-2022 | Додав: adminA | Теги: документ про нормативну оцінку земл, автоматично, електронна форма | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]